Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Soče

Mestna občina Nova Gorica Občina Šempeter - Vrtojba Občina Miren - Kostanjevica

Posnetek reportaže radia Robin z odprtja Centralne čistilne naprave Nova Gorica  

Na radiu Robin so posneli reportažo s tiskovne konference in odprtja CČN Nova Gorica. Predvajali so jo v torek, 8. decembra, v popoldanskem in večernem terminu.

 

Posnetek radijske oddaje:

Oddaja_Radio_Robin_8_12_2015.mp3

Odprtje Centralne čistilne naprave Nova Gorica

V začetku decembra (8.12.2015) so z odprtjem novozgrajene centralne čistilne naprave Nova Gorica uradno zaključili projekt Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Soče. Dogodka so se med drugimi  udeležili: ministrica za okolje in prostor Irena Majcen, župan Mestne občine Nova Gorica Matej Arčon, župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk in župan Občine Miren-Kostanjevica Mauricij Humar. Priloženo je celotno gradivo za medije.

Gradivo_o_projektu.pdf

otvoritev1

 

Otvoritev2

Tiskovna konferenca ob zaključku projekta in otvoritvi Centralne čistilne naprave Nova Gorica

Pred svečanostjo ob zaključku projekta 8.12. 2015 so v sejni sobi na Centralni čistilni napravi Nova Gorica organizirali tiskovno konferenco, na kateri so potek in rezultate projekta novinarjem podrobneje predstavili predstavniki naročnikov, sofinancerjev in izvajalcev. Priloženo je sporočilo za javnost.  

Sporocilo_za_javnost_8.12.2015.pdf

 

Novinarska

 

 

Spominske table

Da je projekt Odvajanje in čiščenje  odpadne vode v porečju Soče praktično zaključen, pričajo tudi spominske table, ki so jih začeli postavljati konec novembra. Prva  je dobila svoje mesto na območju Centralne čistilne naprave.

 

Spom tabla

Informacija o projektu v časopisu Goriška

V prilogi Primorskih novic - Goriška je bil 14. oktobra objavljen članek o napredku projekta.

Celotna informacija o projektu iz časopisa:

pdf Goriska_clanek_10_2015.pdf

Zaključek projekta izgradnje kanalizacije v občini Miren-Kostanjevica

V Mirnu so ob prazniku občine Miren-Kostanjevica v petek, 2. oktobra, uradno zaključili projekt izgradnje kanalizacije. Vsa infrastruktura je zgrajena in zanjo so pridobili uporabna dovoljenja. Ob tej priložnosti so tudi odprli most čez Vipavo pri občinski stavbi. Po svečani seji občinskega sveta je sledila kulturna prireditev Povezujmo bregove, na kateri so nastopali učenci mirenske osnovne šole.

Miren 1

 Zbrane je nagovoril župan, g. Mauricij Humar

 

Miren 02

Plesna točka učencev z dežniki 

 

Miren 3

 Trak sta prerezala g. župan (desno) in direktor Vodovodov in kanalizacije Nova Gorica, g. Miran Lovrič Miren

 

Miren 4

 Vrvež po odprtju mostu Miren

 

Miren 5

 Čez most s(m)o se sprehodili vsi prisotni

Čakajo odločbo o poskusnem obratovanju

Na Centralni čistilni napravi Nova Gorica so izvajalci uspešno odpravili vse pomanjkljivosti, ki jih je ugotovila komisija na tehničnem pregledu. Na tej podlagi bo investitor pridobil odločbo o poskusnem obratovanju, za uporabno dovoljenja pa bodo zaprosili po izteku poskusnega obratovanja.

CN ready

Fotografija: Naprave na CČN Nova Gorica so pripravljene za čiščenje odpadne komunalne vode.

Tehnični pregled Centralne čistilne naprave Nova Gorica

V torek, 25. avgusta, so v skladu s terminskim planom opravili tehnični pregled novo zgrajene čistilne naprave. Izvajalec ima 30 dni časa za odpravo pomanjkljivosti po zapisniku. Po tem roku bo opravil vse potrebne zagone in testiranja vgrajene opreme. V novembru pričakujejo prve poskuse čiščenja in meritve očiščene vode. 

Gradnja v Šempetru

V Šempetru intenzivno delajo Na pristavi in v Fajglovi ulici. Gradnja kanalizacije poteka tudi na cesti  Goriške fronte, kjer je trenutno popolna zapora.

 Na pristavi mala

Na Pristavi

 

Fajglova mala

Fajglova ulica

 

C Goriške fronte

Cesta Goriške fronte 

Asfaltiran plato pred tehnološkimi objekti centralne čistilne naprave

Sredi julija so asfaltirali plato pred tehnološkimi objekti centralne čistilne naprave Nova Gorica in del dovozne ceste. Položen je grobi asfalt, fini bo sledil, ko bo zaključena glavnina montažnih del.  Sproti tudi urejajo okolico. Montaža opreme v tehnoloških objektih intenzivno poteka.

 

CN dovozna c stisnjena

 

CN stisnjena

 

CN montaza stisnjena

More Articles ...

Page 1 of 5

Aktualne novice